CHORUS ART NET :: BONIFANTES :: KHMS :: Ženský sbor HK :: Filharmonický sbor HK :: Jan Míšek :: Chorus Art Edition

Deník, 1. den

Cesta letadlem
Přílet do St. Louis
Večeře a přivítání v St. Louis

Je to tu, po několikaměsíčních intenzívních přípravách se odlétáme s mužským sborem podruhé do USA. Dvacet devět mužů a jinochů se k odjezdu schází jednu hodinu po půlnci. Před pátou hodinou ranní dorážíme na ruzyňské letiště a v 7:00 se s námi Boeing 737 ČSA odlepuje od země. Do Amsterdamu, kde nás čeká první přistání, je to hodinka a půl cesty. V Amsterdamu absolvujeme několikakilometrový turistický "úprk" z terminálů "A" do terminálu "G". Čekají nás nejprve přísná bezpečnostní opatření, pak už nasedáme do zaoceánského Boeingu 767 americké společnosti Delta Airlines. Odlet je o chvilku opožděn, tak si pánové, kteří samozřjemě všemu rozumí, krátí chvíli úvahami nad tím, zda pokud se s námi letadlo zřítí, stihneme být zařazeni do večerních Událostí... Při rolování na ranwayi ještě kdosi poradí pilotovi "... zprava dobrý!" a můžeme letět!

Po více než devítihodinovém letu, kde nás Delta potrápila "něčím jako kuře" s "něčím jako špenát" přistáváme na jednom z největších letišť v Atlantě. Po nepříjemných vstupních pohovorech opět hledáme náš odletový terminál, tentokrát se k němu dostáváme czela "po česku" metrem. Odlet má třičtvrtě hodiny zpoždění, na ranwayi doslova stojíme ve frontě letadel připravených k odletu. Náš poslední let trvá necelou hodinku a půl, nad Nashvile nás nejprve lehce poškádlí turbulence, při přistání v St. Louis nějaké boční vzdušné proudy, které s letadlem pořádně zaškubou...

V St. Louis na nás již čekají naší přátelé a organizátoři, naložíme zavazadla do dvou velkých patnáctimístných "vanů" a odjíždíme do First Evangelical Free Church. Tam nás čeká velmi milé přivítání, seznámení se s hostitelskými rodinami a hlavně obrovská večeře. Dozvídáme se něco více o programu, který nás čeká. Před ukončením večera si ještě jdeme prohlédnout obrovskou halu pro dva tisíce posluchačů, ve které nás čeká několik koncertů. Sálem, který má velikost nenšího zimního stadionu a akustiku Smetanovy síně jsme opravdu nadšení. Pak už se loučíme a rozíždíme se do hostitelských rodin pořádně se po náročném dni vyspat!

Autor článku: Jan Míšek (misek@bonifantes.cz)
Zdroj: archiv Chlapeckého sboru BONIFANTES (http://www.bonifantes.cz)
HTTP článku: http://misek.sbor.cz/detail_clanek.php?id=1395
Datum vydání: 2004-10-15


Copyright (c) 2003 Jan Míšek. Publikování bez výslovného souhlasu není dovoleno.