CHORUS ART NET :: BONIFANTES :: KHMS :: Ženský sbor HK :: Filharmonický sbor HK :: Jan Míšek :: Chorus Art Edition

Deník, 8. den

Opět natáčíme
O jídle a "sportu"
Science center
O historii americké architektury
Skvělý koncert v Chirst Cathedral

Máme před sebou další pořádně nabitý den! Ráno se scházíme před půl devátou. Nejprve se věnujeme studiu Janova evangelia induktivní metodou. Pak jdeme do sálu, kde nás čeká další natáčecí frekvence. Dnes máme v plánu natočit spirituál Ride on, King Jesus. Je to rytmicky velmi náročná skladba, tak se s ní pořádně pereme. Výsledkem by ale měla být solidní nahrávka.

Kolem poledního obědváme. Skvělé těstoviny, nadívaný krocan a fantastický salát... Dorazíme se ješte moučníkem. Doufám, že nás po návratu poznáte, celkově jsme přibrali už aspoň metrák! Malou chvilku po obědě, kdy sbormistr řeší organizační záležitosti, sbor využívá k neoficiálnímu turnaji ve stolním fotbale... Alespoň dáme sportem nějaké to kilo dolů... :-)))

Odpoledne vyrážíme do technicko-vědecko-fantastického centra. Mají tu prostě všechno, co jen trochu vědou a poznáním zavání. Od lékařských postupů (na videu můžete sledovat bypass srdce), přes zajímavosti z fyziky, astronomie, kosmounautiky nebo archeologie... Mimo jiné je tu i free internet access, takže toho zpěváci využívají, aby zkontrolovali poštu...

Kolem čtvté míříme do downtownu. Nejprve se nadlábneme výbornými sedniči na parkovišti (jako správní přistěhovalci) a pak už jdeme do centrální katerdrály v St. Louis - Christ Cathedral. Je to jedna z nejstarších budov, byla postavena už v letech 1847 - 67 v neogotickém anglikánském stylu. Říkáte si jistě: 160 let starej barák, co je to za pamětihodnost?!? Nezapomeňte, že jsme v Americe, kde za historickou budovu považují i samoobsluhu, která byla postavena za Kennedyho... :-)) Aby dodali katedrále ještě větší význam, na základní kámen přidali větu, že se sbírkou na katedrálu se začalo už v roce 1810... :-)

Interiér katerdrály nás naprosto nadchnul. Obrovský prostor s krásnou akustikou a velikánskými varhanami. Dáváme Horu tří světel, je to velmi náročné, protože náš varhaník Michal Hanuš hraje z kůru a sbor stojí před oltářem. Vzdálenost kolem 50 metrů, špatný kontakt a zpoždění zvuku - s tím je třeba počítat. I přes všechny obtíže to vše vychází na zatím nejlepší koncert.

Autor článku: Jan Míšek (misek@bonifantes.cz)
Zdroj: archiv Chlapeckého sboru BONIFANTES (http://www.bonifantes.cz)
HTTP článku: http://misek.sbor.cz/detail_clanek.php?id=1402
Datum vydání: 2004-10-22


Copyright (c) 2003 Jan Míšek. Publikování bez výslovného souhlasu není dovoleno.