CHORUS ART NET :: BONIFANTES :: KHMS :: Ženský sbor HK :: Filharmonický sbor HK :: Jan Míšek :: Chorus Art Edition

Deník, 13. den

Milé přijetí a koncert v Chesterfield High school
Natáčení, zkouška na Ave Maria
Drobné střípky z turné

Potřetí za sebou začínáme den dopoledním "výchovným" koncertem. Tentokráte vystupujeme v Chesterfield High school (pozornější čtenáři si všimli, že v Chesterfield jsme už vystupovali předevčírem - správně, jedná se o jinou školu téhož jména). Koncert probíhá ve velké hale, která škole slouží zároveň jako koncertní a divadelní sál, aula i tělocvična. Potom nás děti berou na prohlídku školního areálu. Jedná se opět o školu s alternativní metodou vyučování. Děti jsou velmi vychované, před dopělými se oslovují příjmením. Jednu skupinku tedy provádí sedmiletý Mr. Smith, jinou devítiletý Mr. Brown... :-)

Prohlídka školy končí ve školní jídelně, kde už pro nás je připraven oběd. Děti nás obsluhují, sedíme společně s nimi u velkých kulatých stolů. Je legrace pozorovat sedmileté caparty, jak vybraně stolují. Oběd vrcholí zmrzlinou, kterou samozřejmě my zpěváci nesmíme. Zbývají tak dvojnásobné porce pro děti, které z toho mají tak upřímnou radost, že zapomenou na učitelkami vtloukanou etiketu a začnou soutěžit, kdo sní 3 zmrzliny nejrychleji... ;-) Po obědě se s nejmenšími školáky sektáváme v aule. Dostáváme od nich dárky a zpívají nám. Jsou velmi bezprostřední, je to velmi příjemné přijetí.

Odpoledne trávíme pracovně - hlavním bodem programu je opět natáčení. Natáčíme "Hush, somebody's callin' my name!" a dotáčíme některé části z už natočených skladeb, se kterými sbormistr nebyl spokojen. Po natáčení, aby toho nebylo málo, opakujeme Staffordovu skladbu Ave Maria, zítra máme premiéru.

Na závěr dnešního dne už jen pár střípků: Počasí se nám změnilo, je velmi teplo, ale hodně vlhko, občas prší. St. Louis Cardinals prohráli i 4. zápas Světové série, Red Sox se poprvé po 86 letech stali světovými šampióny a Cards utžili nejtěžší porážku v historii baseballu. Zdravotně jsme na tom až na únavu, drobná zranění (např. sbormistrovy ukopnuté palce na nohou) a běžná evropská onemocnění (rýma) dobře.

Zítra odjíždíme do Decaturu, Chicaga a k Michiganskému jezeru. Nevím, zda budeme mít přístup na internet, je možné, že další zprávy budou až v neděli. Budeme pozdravovat Al Capone, přípradně dáme vědět, jak dlouho se padá z nejvyšší budovy světa :-)))

Autor článku: Jan Míšek (misek@bonifantes.cz)
Zdroj: archiv Chlapeckého sboru BONIFANTES (http://www.bonifantes.cz)
HTTP článku: http://misek.sbor.cz/detail_clanek.php?id=1407
Datum vydání: 2004-10-27


Copyright (c) 2003 Jan Míšek. Publikování bez výslovného souhlasu není dovoleno.