CHORUS ART NET :: BONIFANTES :: KHMS :: Ženský sbor HK :: Filharmonický sbor HK :: Jan Míšek :: Chorus Art Edition

Bonifanti mají za sebou rušné Vánoce

Bonifanti při jednom ze svých adventních koncertůChlapecký sbor BONIFANTES absolvoval během adventu celkem 28 koncertů. Tři koncertní skupiny - mladší a starší koncertní sbor a mužský sbor - začaly s adventním koncertováním už 23. listopadu. Poslední koncert měli Bonifanti až dva dny před Štědrým dnem.

Mladší koncertní sbor osmkrát vystoupil v koncertu s divadelní výpravou "Naše písnička aneb postavím si domeček". Představení, které mělo svou premiéru 23. října 2003 se 1. prosince 2004 dočkalo své 50. reprízy. Mladší Bonifanti dále pod vedením sbormistra Radka Machatého za klavírního doprovodu Petra Vacka uskutečnili několik koncertů v Pardubicích a v Litomyšli.

Bonifanti při jednom ze svých adventních koncertůStarší koncertí sbor - navázal na svou již pětiletou tradici adventních chrámových koncertů. V Kostele sv. Bartoloměje letos Bonifanti vystoupili třikrát. Novinkou a opravdovou muzikantskou lahůdkou letošního roku bylo uvedení díla Magnificat italského barokního skladatele Antonia Vivaldi.

Vedle pardubických koncertů a několika koncertů v dalších českých městech absolvovali Bonifanti osm koncertů během jejich adventního koncertního turné po Dánsku. Koncerty se setkaly s velkým ohlasem, což dokládají i četné recenze, ve kterých autoři konstatují, že Chlapecký sbor BONIFANTES má stejnou uměleckou úroveň jako legendární Wiena Sängerknaben.

Autor článku: Jan Míšek (misek@bonifantes.cz)
Zdroj: Archiv Chlapeckého sboru BONIFANTES (www.bonifantes.cz)
HTTP článku: http://misek.sbor.cz/detail_clanek.php?id=1469
Datum vydání: 2004-12-23


Copyright (c) 2003 Jan Míšek. Publikování bez výslovného souhlasu není dovoleno.