CHORUS ART NET :: BONIFANTES :: KHMS :: Ženský sbor HK :: Filharmonický sbor HK :: Jan Míšek :: Chorus Art Edition

Bonifanti a KHMS na Královéhradeckých slavnostech sborového zpěvu

Koncertní sestavy Chlapecko sboru BONIFANTES i Královéhradeckého mužského sboru & BONIFANTES se v sobotu 7. května 2005 zúčastnily druhého ročníku sborového festivalu Královéhradecké slavnosti sborového zpěvu.

Pro festivalové koncerty vybral sbormistr Jan Míšek velmi náročný repertoár. Ve smíšené sestavě Bonifanti v premiéře provedli dílo Magnificat českého barokního skladatele Šimona Brixi. V roli chlapeckých sólistů se výtečně představili Jakub Jílek (soprán) a Ondřej Trylč (alt). Bonifanti se v této sezóně věnují barokní hudbě velmi intenzivně a do hloubky. Výsledkem je stylová barokní interpretace jak ve sborových, tak i v sólových částech.

Mužský sbor, který se dnes rozrostl na téměř 40 zpěváků provedl v kostele Nanebevzetí Panny Marie v Hradci Králové cyklus Devět mužských sborů Josefa Bohuslava Foerstera. Dílo, které mužský sbor před nedávnem natočil, je velmi náročné nejen pro zpěváky, ale i pro posluchače. Mužských pěveckých sborů je v České republice jako šafránu a proto má toto provedení skladeb jako 'Velké, širé, rodné lány', 'Skřivánkovi' nebo 'Polní cestou i zvláštní atmosféru.

Autor článku: Jan Míšek (misek@bonifantes.cz)
Zdroj: Archiv Chlapeckého sboru BONIFANTES (www.bonifantes.cz)
HTTP článku: http://misek.sbor.cz/detail_clanek.php?id=1619
Datum vydání: 2005-05-18


Copyright (c) 2003 Jan Míšek. Publikování bez výslovného souhlasu není dovoleno.