CHORUS ART NET :: BONIFANTES :: KHMS :: Ženský sbor HK :: Filharmonický sbor HK :: Jan Míšek :: Chorus Art Edition

Bonifanti dovršili 6. koncertní sezónu ziskem GRAND PRIX

Bonifanti si vychutnávají zmrlzlinu a zisk Grand Prix na závěr 6. koncertní sezónyChlapecký sbor BONIFANTES ukončil svou 6. koncertní sezónu dalším absolutním vítězstvím. Tentokrát bonifanti zvítězili na Mezinárodním festivalu a soutěži Bohuslava Martinů v Pardubicích.

Bonifanti společně s KHMS se pod vedením Jana Míška vydali do soutěžního klání ve čtyřech kategoriích. Kategorie smíšených sborů a mužských sborů s povinnou skladbou, kategorie komorních sborů a kategorie Musica sacra. V žádné nenašli přemožitele a jako jediný sbor překonal hranici devadesáti bodů ze sta možných.

Bonifanti navíc získali zvláštní cenu poroty za nejlepší dramaturgii soutěžního programu.

Finále

Ve finálovém klání se bonifanti utkali s vynikajícím švédským sborem Tyresö Ungdomskör. Porota nakonec rozhodla poměrem 5:1, že titul absolutního vítěze a zisk Grand Prix, která je spojená s finanční prémií 30.000,-Kč, zůstane v Pardubicích. Vyhranou finanční částku bonifanti použijí na nové vybavení své zkušebny.

Koncert Laureátů

V Neděli se v Poličce uskutečnil koncert laureátů soutěže. Po koncertě bonifanti uctili památku Bohuslava Martinů u jeho hrobky.

Zmrzlina za odměnu

Za odměnu po skončení festivalu vzal sbormistr kluky bonifanty na nefalšovanou poličskou zmrzlinu. Každý sborový zpěvák ví, že v zájmu uchování dobrých hlasů je potřeba si zmrzlinu odpustit. Koncert v Poličce byl ale posledním v sezóně, tak si ji bonifanti pořádně vychutnali.

Autor článku: Adam Malý (redakce@sbor.cz)
Zdroj: SBOR.CZ (www.sbor.cz)
HTTP článku: http://misek.sbor.cz/detail_clanek.php?id=1661
Datum vydání: 2005-07-10


Copyright (c) 2003 Jan Míšek. Publikování bez výslovného souhlasu není dovoleno.