CHORUS ART NET :: BONIFANTES :: KHMS :: Ženský sbor HK :: Filharmonický sbor HK :: Jan Míšek :: Chorus Art Edition

Otevřeli jsme novou Základní uměleckou školu BONIFANTES

V Pardubicích na Dukle v budově DDM Delta byla 6. září slavnostně otevřena Základní umělecká škola BONIFANTES. Vyjímečné vzdělávací zařízení s kapacitou 350 dětí zaměřené na sborový a sólový zpěv pokřtili tři významné osobnosti. Houslový virtuos Jaroslav Svěcený, který zároveň vystoupil s Bonifanty v krátkém programu skladeb z cyklu Zdeňka Lukáše Jaro se otvírá, dalšími kmotry byli herečka Východočeského divadla Petra Janečková a šéfdirigent Komorní filharmonie Pardubice Marko Ivanović.

Každý z kmotrů dal nové ZUŠ BONIFANTES něco do vínku. Všichni se pak shodli na tom, že přejí nové škole a jejím žákům zejména dobré pedagogy a hodně síly vybojovat si místo na slunci v době, kdy většinová společnost na kvalitní umění zapomíná.

Slavnostní bylo v den zahájení činnosti školy také počasí, které umožnilo uvést přímo před budovou krátký program koncertní sekce Chlapeckého sboru BONIFANTES. Tomuto vystoupení přihlíželo kolem stopadesáti rodičů, přátel a partnerů sboru. Po přestřihnutí symbolické pásky byli všichni pozváni na prohlídku prostor, kde se malí Bonifanti vzdělávají ve sborovém a sólovém zpěvu, hudební nauce a kde si každý z nich také osvojí hru na vybraný hudební nástroj.

Otevření vlastní základní umělecké školy je pro Chlapecký sbor BONIFANTES historickým okamžikem. Začíná tím zejména tvrdá práce pro všechny zúčastněné, která již v blízké budoucnosti ponese ovoce v podobě velkých pokroků, jaké už teď dělají nejmenší Bonifanti, jimž se dostává individuální výuky.

Jsme rádi, že jsme mohli oslavit tento významný krok ve společnosti lidí, kteří Chlapecký sbor BONIFANTES podporují a pomáhají mu v jeho úsilí.

Autor článku: Kristýna Hypšová (hypsova@bonifantes.cz)
Zdroj: Archiv Chlapeckého sboru BONIFANTES (www.bonifantes.cz)
HTTP článku: http://misek.sbor.cz/detail_clanek.php?id=3045
Datum vydání: 2010-09-08


Copyright (c) 2003 Jan Míšek. Publikování bez výslovného souhlasu není dovoleno.