CHORUS ART NET :: BONIFANTES :: KHMS :: Ženský sbor HK :: Filharmonický sbor HK :: Jan Míšek :: Chorus Art Edition

Hradečákům se na Hané dařilo

Královéhradecký mužský sbor a Komorní sbor Kantiléna se sbormistrem Janem Míškem se zúčastnil mezinárodního festivalu Svátky písni, v jehož rámci se konala soutěž Iuventus Mundi Cantat. Zisk dvou zlatých a dvou stříbrných medailí byl výsledkem poctivé práce, kterou tělesa při přípravě na soutěž odvedla.

Šest hradeckých sborů se zúčastnilo 13. června v Olomouci mezinárodního festivalu Svátky písní. Konala se tu soutěž Iuventus Mundi Cantat. Zúčastnilo se jí celkem 94 sborů v několika kategoriích. Hradec Králové si odvezl celkem sedm medailí, pět zlatých a dvě stříbrné.

Nejvíce bodů získal ženský pěvecký sbor Jitro se Sbormistrem Jiřím Skopalem ml. - 99 ze sta možných. Stal se vítězem kategorie ženských sborů. V této kategorii byla zlatá i Vokální harmonie se sbm. Jaromírem Schejbalem. Ženský sbor Kantiléna se sbm. Janem Míškem získal 89 bodů a stříbrnou medaili. V mužské kategorii exceloval s 98 body Královéhradecký mužský sbor a překvapivým vítězem kategorie smíšených sborů se s 97 body stal společně Královéhradecký mužský sbor a dívčí sbor Gymnázia J.K.Tyla Ascella. Sbor Ascella získal stříbrnou medaile i v kategorii mládežnických sborů. Ze sbormistrů tak nasbíral se svými čtyřmi soubory nejvíce trofejí jedenadvacetiletý student Pedagogické fakulty v Hradci Králové a pardubické konzervatoře Jan Míšek.

Královéhradecký mužský sbor zpívá teprve rok a půl a jeho věkový průměr je téměř jinošský - dvacet let. "Ve všech sborech usilujeme o co nejpoctivější a nejprofesionálnější přístup zpěváků k práci a hudbě samotné. Úspěchu v Olomouci si přirozeně vážíme, nechceme však usnout na vavřínech. Nyní nás čeká zájezd do zemí Beneluxu, Francie a Německa a v lednu příštího roku natáčení prvního CD", řekl Večerníku J. Míšek.

Autor článku: (md, lh) ()
Zdroj: Východočeský večerník ()
HTTP článku: http://misek.sbor.cz/detail_clanek.php?id=51
Datum vydání: 1998-06-12


Copyright (c) 2003 Jan Míšek. Publikování bez výslovného souhlasu není dovoleno.