CHORUS ART NET :: BONIFANTES :: KHMS :: Ženský sbor HK :: Filharmonický sbor HK :: Jan Míšek :: Chorus Art Edition

Blahopřání mladému skladateli

Blahopřání Hradeckých novin k zařazení skladatele Jana Míška do portfolia německého nakladatelství Edition Music - Contact. Jan Míšek se dostává do velmi zajímavé společnosti jmen mezi Ilju Hurníka, Zdeňka Lukáše a Petra Ebena.

Hradec Králové - Jen velmi málo renomovaných českých soudobých skladatelů se může pochlubit, že jim významné německé nakladatelství Edition Music - Contact vydalo jejich skladby.

K Petru Ebenovi, Zdeňku Lukášovi, Iljovi Hurníkovi a Janu Jiráskovi čerstvě přibyl dosud student, ale už také sbormistr a skladatel Jan Míšek. Vydány mu byly tři kompozice pro ženský sbor (Ave Maria, Donec eris, Pueri hebraeorum) a jedna pro mužský sbor (Pater noster). Když jsme Janu Míškovi k úspěchu blahopřáli, přiznal pochopitelnou radost. "Hlavně jsem získal silnou motivaci do další práce. Nicméně mne mrzí, že podobnou odvahu k vydávání zatím neznámých skladatelů postrádají česká nakladatelství," řekl. Zveřejnění skladeb v katalogu, rozesílaném do celého světa sborům, jež se zúčastňují seriálu festivalů Musica Mundi, může znamenat, že Míškovy kompozice brzy zařadí do svého repertoáru tělesa třeba z protilehlé strany zeměkoule. Jak se talentovaný skladatel vede v roli dirigenta, může veřejnost posoudit už při zítřejším Aprílovém koncertu Královéhradeckého mužského sboru od 19 hodin v Adalbertinu.

Autor článku: Jarka Václavíčková ()
Zdroj: Hradecké noviny (www.mojenoviny.cz)
HTTP článku: http://misek.sbor.cz/detail_clanek.php?id=58
Datum vydání: 1999-03-31


Copyright (c) 2003 Jan Míšek. Publikování bez výslovného souhlasu není dovoleno.