CHORUS ART NET :: BONIFANTES :: KHMS :: Ženský sbor HK :: Filharmonický sbor HK :: Jan Míšek :: Chorus Art Edition

Vladimír Wimmer, hudební skladatel

Vladimír Wimmer patří k mladší generaci soudobých českých skladatelů, je jejím velmi talentovaným představitelem. Na podzim 2002 nás přizval k práci na svých skladbách Apel, Věk vodnáře a Dybuk.

Narozen 24.1.1960 v Písku - patří k mladší generaci soudobých českých skladatelů, je jejím talentovaným představitelem. Studoval Konzervatoř Jaroslava Ježka v Praze (obor baskytara a kontrabas). Pracoval jako notograf a hudební redaktor. Od roku 1987 je nezávislý hudebník..

Na začátku jeho kompoziční dráhy stáli skladatel Alexej Fried a teoretik Stanislav Jelínek. Od roku 1989 studoval kompozici na Karlově univerzitě (fakulta Hudební akademie muzických umění). Studia završil absolutoriem u profesora Ivana Kurze (1994).

Zajímavé je obhlédnout oblouk jeho skladatelského vývoje. Jeho počáteční hudební zázemí leželo v oblasti folku, jazzu a rocku. Na HAMU pracoval výhradně v oblasti vážné hudby. Ve čtvrtém ročníku studia došlo k náhlému provalení jeho původního hudebního naturelu. Vrátil se ke kořenům svých hudebních počátků, a jako absolventskou práci si zvolil muzikál.

Ze společných projektů:

Apel
Věk vodnáře

Dybuk

Autor článku: Jan Míšek (misek@sbor.cz)
Zdroj: ()
HTTP článku: http://misek.sbor.cz/detail_clanek.php?id=86
Datum vydání: 2002-10-26


Copyright (c) 2003 Jan Míšek. Publikování bez výslovného souhlasu není dovoleno.