Jan Míšek
 Chorus Art Net ::  SBOR.CZ  ::  BONIFANTES  ::  KHMS  ::  Jan Míšek  ::  Chorus Art Dnes je     


Menu

Homepage
Umělecký vedoucí
Repertoár
Nahrávky
Recenze
Koncertní turné
Projekty
Naši partneři
Kalendář
Informace pro členy
Archiv


Vyhledávání

 


Pozvánka


Novinky na webu


Deník, 3. den

Deník, 3. den

Mše v Central Presbytarian Church
Mississippi River
Prohlídka centra St. Louis
Koncert v Altonu, IL

Ráno se scházíme už před osmou hodinou u First Free. Rychle nasedáme do našich dvou Chevroletů a odjíždíme do centra St. Louis. Zpíváme dnes dopoledne na dvou mších v jednom z nejvýznamnějších missourských kostelů - v Central Presbytarian Church. Je to krásný neogotický kostel - jeden z nejstarších v St. Louis. Dnešní dvě mše jsou zároveň pozvánkou na velký koncert, který tu budeme mít ve středu. Dozvídáme se, že na tomto místě budou za měsích zpívat Wiena Sängerknaben, o měsíc později Oxford College Boy Choir, po Vánocích Chlapecký sbor katerdály v Cambridge a 28. února KHDS Jitro... Zdá se tedy, že jsme v dobré společnosti... :-).

Obě vystoupení vycházejí výtečně, dáváme si pořádný oběd. Když jsme dosyta najedeníi, vyrážíme do "dauntaunu" - do obchodního centra St. Louis. Máme volné odpoledne, a tak nás to táhne k největším turistickým atrakcim. St. Louis je opravdu krásné město. Největším lákadlem je pro nás vedle mrakodrapů slavna Arche - tedy pomyslná brána do divokého západu. Je to obrovská kovová konstrukce, která se vypíná do výšky přes 200 metrů. V horní části je rozhledna, kolem dokola velmi krásný park. Arche je postavena na břehu "Otce vod" - Mississippi. Krásné historické mosty dokreslují atmosféru, řeku brázdí stylové parníky a přímo před Arche kotví nejslavnější z nich - Mississippi Queen. Na druhém břehu řeky září neony slavné Queen Casino - největší kasíno na východní polovině Spojených států.

Po příjemném odpoledni opět nasedáme do Chevyn a odjížíme do státu Ilinois do malého městečka Alton, kde nás čeká celovečerní koncert. Asi po hodině a půl jízdy jsme na místě, Kostel nese název First Assembly Church, patří tedy do "presbyteriánské" církve. po malém občerstvení začínáme zkoušet. Musíme se připravit na velmi náročný koncert. Celá podlaha kostela i lavice jsou pokryty hustým kobercem, akustika je opravdu špatná. Navíc sbormistr a varhaník na sebe nevidí úplně dobře.

Poprvé dáváme Horu tří světel. Většina našich posluchačů je věřících. Tuto kantátu Bohuslava Martinů pro mužský sbor, sólisty, varhany a recitátora, která vypráví o pochybnostech Ježíše, posluchači přijímají stejně jako v Texasu před dvěma lety s nadšením. Kromě krásné hudby Bohuslava Martinů jsou také schopni vnímat duchovní rozměr té skladby. Mimo jiné i proto, že ji zpíváme v autorizovaném anglickém překladu.

I oslatní skladby nacházejí u posluchačů velkou odezvu. Koncert nás stál hodně sil. Po koncertě ještě následuje bohatá večeře a pak se vydáváme zpět do Missouri, kde na nás už čekají naše hostitelské rodiny.

St. Louis - fotogalerie
  Verze pro tisk

Autor článku: Jan Míšek Zdroj: archiv Chlapeckého sboru BONIFANTES


USA 2004
Mužský sbor na koncertním turné v USA!

BONIFANTES
 Bulletin č. 19 právě vychází!
 BONIFANTES & Jaroslav SVĚCENÝ
 2. reprezentační sborový ples

Ženský sbor HK
 Výjezdové soustředění v Rychnově nad Kněžnou
 Kantiléna a Vokální harmonie: společně na nové adrese

Filharmonický sbor
 Základní umělecká škola BONIFANTES nabízí vokálně-instrumentální dílny pro žáky 1. stupně ZŠ
 Deník, 2. den
 Recenze: Autorský koncert Jana Míška a jeho hostů ve Filharmonii HK

SBOR.CZ
 Hudební festival „Krumlovská Grumle“
 Krajské kolo Mládež spieva v Michalovciach
 KÜHNŮV SMÍŠENÝ SBOR – srdečně zve na další ze svých koncertů v Českém muzeu hudby v Praze

Poděkování

Connected by