Jan Míšek
 Chorus Art Net ::  SBOR.CZ  ::  BONIFANTES  ::  KHMS  ::  Jan Míšek  ::  Chorus Art Dnes je     


Menu

Homepage
Umělecký vedoucí
Repertoár
Nahrávky
Recenze
Koncertní turné
Projekty
Naši partneři
Kalendář
Informace pro členy
Archiv


Vyhledávání

 


Pozvánka


Novinky na webu


Deník, 9. a 10. den

Deník, 9. a 10. den

Odpčinkový den: piknikujeme, sportujeme
Začíná finále baseballu
Dvě velké mše
Celovečení koncert v obrosvkém sále

Sobota 23. října 2004

Dnes máme odpočinkový den... Žádné zpívání, žádné studium... Po desáté se sjíždíme na parkovišti a přesouváme se do nedalekého parku, kde náš čeká pravý americký piknik... V Message Boardu tuto krásnou kulturní záležitost popsal Radek Machatý, nebudu to tedy již dále rozávdět.

Odpoledne trávíme s rodinami. Někdo navštíví downtown, někdo ZOO nebo nějaké muzeum, mnohým společný piknik nestačí a tak pokračují odpoledne v soukromém, sbormistr hraje tenis...

Večer se ale všichni opět duchovné spojí v jednoho jediného saintlouisana u televizních obrazovek a sledují první finálový zápas v baseballu. St. Louis Cardinals dostávají od Boston Red Sox 9/11 (nepřípomíná vám ta číslovka jinou katastrofu?)

Neděle 24. října 2004

Den začínáme zpíváním na dvou velkých mších. Nálada je vskutku americká, vedle orchestru a beatové kapely je do mše zapojen i tanec a živé obrazy. Po mších nás rodiny berou na oběd, většinou do nedalekých restaurací. Nemáme mnoho času, protože nám poměrně brzy začíná zkouška na celovečerní koncert.

Zkoušíme akustiku, dnešní sál je obrovský (cca 2 Rudolfina) a kapacitu má přes 2 tisíce míst. Určitě je to pro nás dosavadní vrchol turné. Organizátoři mají obavu o návštěvu, protože se koncert kryje s druhým finálovým zápasem v baseballu :-)). Přednost koncertu dala cca tisícovka lidí, což je nesporný úspěch :-)).

Odměnou jim byl patrně náš dosavadní nejlepší koncert, v podstatě všechny skladby dopadly tak, jak jsme si představovali. Po koncertě si dáváme pizzu společně se stovkou zdejších teenagerů, pak se družíme. Hrajeme basketball, fotbal, zvláštní druh lakrosu s lahvema od mléka.... :-)

Na vlastní oči se přesvědčujeme, jak vrtkavé je veřejné mínění. Ještě včera odpoledne každý mluvil o Cardinals (pro nezasvěcené baseballistech) jako o bozích. Dnes ve druhé sérii dostali od Bostonu 6:1 a prohrávají na zápasy 0:2 a všichni je zatracují. Red Sox se přezdívá Bloody Sox. S naším koncertním turné to sice přímo nesouvisí, ale píšu o tom, protože jsme všichni chtě nechtě vtaženi do děje... :-))

  Verze pro tisk

Autor článku: Jan Míšek Zdroj: archiv Chlapeckého sboru BONIFANTES


USA 2004
Mužský sbor na koncertním turné v USA!

BONIFANTES
 Bulletin č. 19 právě vychází!
 BONIFANTES & Jaroslav SVĚCENÝ
 2. reprezentační sborový ples

Ženský sbor HK
 Výjezdové soustředění v Rychnově nad Kněžnou
 Kantiléna a Vokální harmonie: společně na nové adrese

Filharmonický sbor
 Základní umělecká škola BONIFANTES nabízí vokálně-instrumentální dílny pro žáky 1. stupně ZŠ
 Deník, 2. den
 Recenze: Autorský koncert Jana Míška a jeho hostů ve Filharmonii HK

SBOR.CZ
 Hudební festival „Krumlovská Grumle“
 Krajské kolo Mládež spieva v Michalovciach
 KÜHNŮV SMÍŠENÝ SBOR – srdečně zve na další ze svých koncertů v Českém muzeu hudby v Praze

Poděkování

Connected by