Jan Míšek
 Chorus Art Net ::  SBOR.CZ  ::  BONIFANTES  ::  KHMS  ::  Jan Míšek  ::  Chorus Art Dnes je     


Menu

Homepage
Umělecký vedoucí
Repertoár
Nahrávky
Recenze
Koncertní turné
Projekty
Naši partneři
Kalendář
Informace pro členy
Archiv


Vyhledávání

 


Pozvánka


Novinky na webu


Hudební festival pedagogických škol získal nové rozměry

Hudební festival pedagogických škol získal nové rozměry

Výroční 30. ročník celostátní soutěže vyšších a středních pedagogických škol ČR, konaný již po šesté v severomoravském městě Krnově od 6. do 9.3 2007, byl letos kromě tradičních soutěží ve hře na nástroj, v instrumentálních komorních soborech, v sólovém, komorním a sborovém zpěvu obohacen o sborové dílny.

Iniciativu litomyšlských studentů setkávat se s ostatními účastníky festivalu i mimo soutěžní klání vyslyšela a spolu se svými kolegy z krnovské SPgŠ zorganizovala Mgr. Zdeňka Odstrčilová, která je dobrou duší festivalu již od roku 2001, kdy se festival v tomto městě konal poprvé. Na 200 zpěvaček i zpěváků z 10-ti pedagogických škol se po nejrůznějších soutěžních vystoupeních setkávalo na sborových dílnách za účelem nácviku společných skladeb, které měly festival zakončit na slavnostním sborovém koncertě.

Slavný sbor Proč bychom se netěšili Bedřicha Smetany pod vedením sbormistra Kamila Trávníčka a Gloria musica mladého skladatele Jana Míška, uměleckého vedoucího Chlapeckého sboru Bonifantes Pardubice, pod vedením sbormistra Milan Motla. Míškova rytmická Gloria musica zde strhla nejen mladé zpěváky a jejich posluchače, ale získala si i uznání odborné veřejnosti především z řad porotců sborové soutěže (Mgr. Eva Šeinerová, prof. Lumír Pivovarský, Doc. Jan Spisar, sbm. Tadeusz Eckert). Skladba pro smíšený sbor, klavír a tympány, navíc provedená ve světové premiéře, se tak stala nejen třešničkou na dortu za setkáním budoucích učitelů, ale také důstojným poděkováním krnovským pedagogům, kteří letos festival organizovali naposled.

Pomineme-li fakt, že konání takovýchto akcí není dávno samozřejmostí, vyzdvihněme na tomto festivalu kromě získaných zkušeností v jednotlivých soutěžích především fakt, že společná setkání při práci na sborových dílnách mladé zpěváky nadchla natolik, že si vynutili zorganizování sborové dílny i v příštím ročníku. Nezbývá než dodat Gloria musica!

Jan Míšek: Gloria Musica
Oficiální stránky Hudebního festivalu
  Verze pro tisk

Autor článku: Ondřej Kleiner Zdroj: Archív sboru


USA 2004
Mužský sbor na koncertním turné v USA!

BONIFANTES
 Bulletin č. 19 právě vychází!
 BONIFANTES & Jaroslav SVĚCENÝ
 2. reprezentační sborový ples

Ženský sbor HK
 Výjezdové soustředění v Rychnově nad Kněžnou
 Kantiléna a Vokální harmonie: společně na nové adrese

Filharmonický sbor
 Základní umělecká škola BONIFANTES nabízí vokálně-instrumentální dílny pro žáky 1. stupně ZŠ
 Deník, 2. den
 Recenze: Autorský koncert Jana Míška a jeho hostů ve Filharmonii HK

SBOR.CZ
 Hudební festival „Krumlovská Grumle“
 Krajské kolo Mládež spieva v Michalovciach
 KÜHNŮV SMÍŠENÝ SBOR – srdečně zve na další ze svých koncertů v Českém muzeu hudby v Praze

Poděkování

Connected by