Jan Míšek
 Chorus Art Net ::  SBOR.CZ  ::  BONIFANTES  ::  KHMS  ::  Jan Míšek  ::  Chorus Art Dnes je     


Menu

Homepage
Umělecký vedoucí
Repertoár
Nahrávky
Recenze
Koncertní turné
Projekty
Naši partneři
Kalendář
Informace pro členy
Archiv


Vyhledávání

 


Pozvánka


Novinky na webu


Deník, 1. den

Deník, 1. den

Cesta letadlem
Přílet do St. Louis
Večeře a přivítání v St. Louis

Je to tu, po několikaměsíčních intenzívních přípravách se odlétáme s mužským sborem podruhé do USA. Dvacet devět mužů a jinochů se k odjezdu schází jednu hodinu po půlnci. Před pátou hodinou ranní dorážíme na ruzyňské letiště a v 7:00 se s námi Boeing 737 ČSA odlepuje od země. Do Amsterdamu, kde nás čeká první přistání, je to hodinka a půl cesty. V Amsterdamu absolvujeme několikakilometrový turistický "úprk" z terminálů "A" do terminálu "G". Čekají nás nejprve přísná bezpečnostní opatření, pak už nasedáme do zaoceánského Boeingu 767 americké společnosti Delta Airlines. Odlet je o chvilku opožděn, tak si pánové, kteří samozřjemě všemu rozumí, krátí chvíli úvahami nad tím, zda pokud se s námi letadlo zřítí, stihneme být zařazeni do večerních Událostí... Při rolování na ranwayi ještě kdosi poradí pilotovi "... zprava dobrý!" a můžeme letět!

Po více než devítihodinovém letu, kde nás Delta potrápila "něčím jako kuře" s "něčím jako špenát" přistáváme na jednom z největších letišť v Atlantě. Po nepříjemných vstupních pohovorech opět hledáme náš odletový terminál, tentokrát se k němu dostáváme czela "po česku" metrem. Odlet má třičtvrtě hodiny zpoždění, na ranwayi doslova stojíme ve frontě letadel připravených k odletu. Náš poslední let trvá necelou hodinku a půl, nad Nashvile nás nejprve lehce poškádlí turbulence, při přistání v St. Louis nějaké boční vzdušné proudy, které s letadlem pořádně zaškubou...

V St. Louis na nás již čekají naší přátelé a organizátoři, naložíme zavazadla do dvou velkých patnáctimístných "vanů" a odjíždíme do First Evangelical Free Church. Tam nás čeká velmi milé přivítání, seznámení se s hostitelskými rodinami a hlavně obrovská večeře. Dozvídáme se něco více o programu, který nás čeká. Před ukončením večera si ještě jdeme prohlédnout obrovskou halu pro dva tisíce posluchačů, ve které nás čeká několik koncertů. Sálem, který má velikost nenšího zimního stadionu a akustiku Smetanovy síně jsme opravdu nadšení. Pak už se loučíme a rozíždíme se do hostitelských rodin pořádně se po náročném dni vyspat!

  Verze pro tisk

Autor článku: Jan Míšek Zdroj: archiv Chlapeckého sboru BONIFANTES


USA 2004
Mužský sbor na koncertním turné v USA!

BONIFANTES
 Bulletin č. 19 právě vychází!
 BONIFANTES & Jaroslav SVĚCENÝ
 2. reprezentační sborový ples

Ženský sbor HK
 Výjezdové soustředění v Rychnově nad Kněžnou
 Kantiléna a Vokální harmonie: společně na nové adrese

Filharmonický sbor
 Základní umělecká škola BONIFANTES nabízí vokálně-instrumentální dílny pro žáky 1. stupně ZŠ
 Deník, 2. den
 Recenze: Autorský koncert Jana Míška a jeho hostů ve Filharmonii HK

SBOR.CZ
 Hudební festival „Krumlovská Grumle“
 Krajské kolo Mládež spieva v Michalovciach
 KÜHNŮV SMÍŠENÝ SBOR – srdečně zve na další ze svých koncertů v Českém muzeu hudby v Praze

Poděkování

Connected by