Jan Míšek
 Chorus Art Net ::  SBOR.CZ  ::  BONIFANTES  ::  KHMS  ::  Jan Míšek  ::  Chorus Art Dnes je     


Menu

Homepage
Umělecký vedoucí
Repertoár
Nahrávky
Recenze
Koncertní turné
Projekty
Naši partneři
Kalendář
Informace pro členy
Archiv


Vyhledávání

 


Pozvánka


Novinky na webu


Deník, 13. den

Deník, 13. den

Milé přijetí a koncert v Chesterfield High school
Natáčení, zkouška na Ave Maria
Drobné střípky z turné

Potřetí za sebou začínáme den dopoledním "výchovným" koncertem. Tentokráte vystupujeme v Chesterfield High school (pozornější čtenáři si všimli, že v Chesterfield jsme už vystupovali předevčírem - správně, jedná se o jinou školu téhož jména). Koncert probíhá ve velké hale, která škole slouží zároveň jako koncertní a divadelní sál, aula i tělocvična. Potom nás děti berou na prohlídku školního areálu. Jedná se opět o školu s alternativní metodou vyučování. Děti jsou velmi vychované, před dopělými se oslovují příjmením. Jednu skupinku tedy provádí sedmiletý Mr. Smith, jinou devítiletý Mr. Brown... :-)

Prohlídka školy končí ve školní jídelně, kde už pro nás je připraven oběd. Děti nás obsluhují, sedíme společně s nimi u velkých kulatých stolů. Je legrace pozorovat sedmileté caparty, jak vybraně stolují. Oběd vrcholí zmrzlinou, kterou samozřejmě my zpěváci nesmíme. Zbývají tak dvojnásobné porce pro děti, které z toho mají tak upřímnou radost, že zapomenou na učitelkami vtloukanou etiketu a začnou soutěžit, kdo sní 3 zmrzliny nejrychleji... ;-) Po obědě se s nejmenšími školáky sektáváme v aule. Dostáváme od nich dárky a zpívají nám. Jsou velmi bezprostřední, je to velmi příjemné přijetí.

Odpoledne trávíme pracovně - hlavním bodem programu je opět natáčení. Natáčíme "Hush, somebody's callin' my name!" a dotáčíme některé části z už natočených skladeb, se kterými sbormistr nebyl spokojen. Po natáčení, aby toho nebylo málo, opakujeme Staffordovu skladbu Ave Maria, zítra máme premiéru.

Na závěr dnešního dne už jen pár střípků: Počasí se nám změnilo, je velmi teplo, ale hodně vlhko, občas prší. St. Louis Cardinals prohráli i 4. zápas Světové série, Red Sox se poprvé po 86 letech stali světovými šampióny a Cards utžili nejtěžší porážku v historii baseballu. Zdravotně jsme na tom až na únavu, drobná zranění (např. sbormistrovy ukopnuté palce na nohou) a běžná evropská onemocnění (rýma) dobře.

Zítra odjíždíme do Decaturu, Chicaga a k Michiganskému jezeru. Nevím, zda budeme mít přístup na internet, je možné, že další zprávy budou až v neděli. Budeme pozdravovat Al Capone, přípradně dáme vědět, jak dlouho se padá z nejvyšší budovy světa :-)))

  Verze pro tisk

Autor článku: Jan Míšek Zdroj: archiv Chlapeckého sboru BONIFANTES


USA 2004
Mužský sbor na koncertním turné v USA!

BONIFANTES
 Bulletin č. 19 právě vychází!
 BONIFANTES & Jaroslav SVĚCENÝ
 2. reprezentační sborový ples

Ženský sbor HK
 Výjezdové soustředění v Rychnově nad Kněžnou
 Kantiléna a Vokální harmonie: společně na nové adrese

Filharmonický sbor
 Základní umělecká škola BONIFANTES nabízí vokálně-instrumentální dílny pro žáky 1. stupně ZŠ
 Deník, 2. den
 Recenze: Autorský koncert Jana Míška a jeho hostů ve Filharmonii HK

SBOR.CZ
 Hudební festival „Krumlovská Grumle“
 Krajské kolo Mládež spieva v Michalovciach
 KÜHNŮV SMÍŠENÝ SBOR – srdečně zve na další ze svých koncertů v Českém muzeu hudby v Praze

Poděkování

Connected by