Jan Míšek
 Chorus Art Net ::  SBOR.CZ  ::  BONIFANTES  ::  KHMS  ::  Jan Míšek  ::  Chorus Art Dnes je     


Menu

Homepage
Umělecký vedoucí
Repertoár
Nahrávky
Recenze
Koncertní turné
Projekty
Naši partneři
Kalendář
Informace pro členy
Archiv


Vyhledávání

 


Pozvánka


Novinky na webu


Královéhradecký mužský sbor na nová turné

Královéhradecký mužský sbor na nová turné

Královéhradecký mužský sbor se v této sezóně připravuje na několik velmi zajímavých projektů. Vedle nastudování rozsáhlých a náročných skladeb, natáčení dvou CD se připravuje na své první zámořské koncertní turné. v únoru 2002 bude KHMS koncertovat v USA.

Pátá sezóna, do níž vstupuje Královéhradecký mužský sbor, je nabita pracovními úkoly do nahrávání náročných skladeb až po zahraniční turné a sympozia.

Počátkem září Královéhradecký mužský sbor spolupracoval s Komorní filharmonií Pardubice, Ženským sborem Jitro a dirigentem Douglasem Bostockem při natáčení díla W.A.Mozarta „Missa solemnis“. Během podzimu by měl dokončit druhé profilové CD „Putování k hoře“, zaměřené na hudbu 20.století. „Název je odvozen od skladby Bohuslava Martinů „Hora tří světel“, která je na CD dominantní. Jde o kompozičně zvláštní a komplikované dílo pro mužský sbor, varhany a recitátora. Tím bude Alfréd Strejček,“ upřesňuje sbormistr Jan Míšek.

Cesty a koncerty

V adventním čase sbor podstoupí desetidenní koncertní turné po osmi dánských městech. Po návratu zazpívá doma na dvou vánočních koncertech. Při této příležitosti spolu s chlapeckým sborem Bonifantes a Komorní filharmonií Pardubice premiérově uvede cyklus koled Jana Jiráska „Den přeslavný“.

Měsíc nato, přesněji na přelomu ledna a února, Královéhradecký mužský sbor poprvé vycestuje za oceán na turné po Spojených státech amerických. V kostelích a koncertních sálech universit ve městech ležících v jižní části země, například v Houstonu, Austinu a Dallasu, Hradečtí přednesou už zmíněnou „Horu tří světel“Bohuslava Martinů, a to v anglické verzi autorizované samotným skladatelem. Sbor rovněž přispěje do kulturního programu mezinárodního sympozia „Faithe and Culture“, na němž má mezi jinými významnými osobnostmi přednášet i biskup královéhradecký Dominik Duka.

Vrchol sezóny

Už dosavadní výčet aktivit nenechává nikoho na pochybách, že Královéhradecký mužský sbor po stále ještě relativně krátké době své existence vyzrává v těleso schopné zvládnout nejnáročnější repertoár. Dokáže to znovu v závěru sezóny svojí účastí na provedení skladby Andrewa Lloyda Webera „Requiem“, při němž vystoupí společně s Filharmonií Hradec Králové, pardubickým chlapeckým sborem Bonifantes a se ženskými sbory Kantiléna a Vokální Harmonie. Zatím jen v oblasti úvah je účast sboru na II.světové sborové olympiádě v Korei. Cesta do dějiště olympiády je tak finančně nákladná, že ji možná zmaří nedostatek peněz. Připomeňme, že na loňské I.olympiádě v rakouském Linci sbor vyzpíval zlatou medaili.

Poprvé v Americe!!!
Hradecké noviny: Královéhradecký mužský sbor v USA
MF Dnes: Hradecký mužský sbor zpíval v Texasu
  Verze pro tisk

Autor článku: Jarka Václavíčková Zdroj: Hradecké noviny


USA 2004
Mužský sbor na koncertním turné v USA!

BONIFANTES
 Bulletin č. 19 právě vychází!
 BONIFANTES & Jaroslav SVĚCENÝ
 2. reprezentační sborový ples

Ženský sbor HK
 Výjezdové soustředění v Rychnově nad Kněžnou
 Kantiléna a Vokální harmonie: společně na nové adrese

Filharmonický sbor
 Základní umělecká škola BONIFANTES nabízí vokálně-instrumentální dílny pro žáky 1. stupně ZŠ
 Deník, 2. den
 Recenze: Autorský koncert Jana Míška a jeho hostů ve Filharmonii HK

SBOR.CZ
 Hudební festival „Krumlovská Grumle“
 Krajské kolo Mládež spieva v Michalovciach
 KÜHNŮV SMÍŠENÝ SBOR – srdečně zve na další ze svých koncertů v Českém muzeu hudby v Praze

Poděkování

Connected by