Jan Míšek
 Chorus Art Net ::  SBOR.CZ  ::  BONIFANTES  ::  KHMS  ::  Jan Míšek  ::  Chorus Art Dnes je     


Menu

Homepage
Umělecký vedoucí
Repertoár
Nahrávky
Recenze
Koncertní turné
Projekty
Naši partneři
Kalendář
Informace pro členy
Archiv


Vyhledávání

 


Pozvánka


Novinky na webu


Hradečákům se na Hané dařilo

Hradečákům se na Hané dařilo

Královéhradecký mužský sbor a Komorní sbor Kantiléna se sbormistrem Janem Míškem se zúčastnil mezinárodního festivalu Svátky písni, v jehož rámci se konala soutěž Iuventus Mundi Cantat. Zisk dvou zlatých a dvou stříbrných medailí byl výsledkem poctivé práce, kterou tělesa při přípravě na soutěž odvedla.

Šest hradeckých sborů se zúčastnilo 13. června v Olomouci mezinárodního festivalu Svátky písní. Konala se tu soutěž Iuventus Mundi Cantat. Zúčastnilo se jí celkem 94 sborů v několika kategoriích. Hradec Králové si odvezl celkem sedm medailí, pět zlatých a dvě stříbrné.

Nejvíce bodů získal ženský pěvecký sbor Jitro se Sbormistrem Jiřím Skopalem ml. - 99 ze sta možných. Stal se vítězem kategorie ženských sborů. V této kategorii byla zlatá i Vokální harmonie se sbm. Jaromírem Schejbalem. Ženský sbor Kantiléna se sbm. Janem Míškem získal 89 bodů a stříbrnou medaili. V mužské kategorii exceloval s 98 body Královéhradecký mužský sbor a překvapivým vítězem kategorie smíšených sborů se s 97 body stal společně Královéhradecký mužský sbor a dívčí sbor Gymnázia J.K.Tyla Ascella. Sbor Ascella získal stříbrnou medaile i v kategorii mládežnických sborů. Ze sbormistrů tak nasbíral se svými čtyřmi soubory nejvíce trofejí jedenadvacetiletý student Pedagogické fakulty v Hradci Králové a pardubické konzervatoře Jan Míšek.

Královéhradecký mužský sbor zpívá teprve rok a půl a jeho věkový průměr je téměř jinošský - dvacet let. "Ve všech sborech usilujeme o co nejpoctivější a nejprofesionálnější přístup zpěváků k práci a hudbě samotné. Úspěchu v Olomouci si přirozeně vážíme, nechceme však usnout na vavřínech. Nyní nás čeká zájezd do zemí Beneluxu, Francie a Německa a v lednu příštího roku natáčení prvního CD", řekl Večerníku J. Míšek.

  Verze pro tisk

Autor článku: (md, lh) Zdroj: Východočeský večerník


USA 2004
Mužský sbor na koncertním turné v USA!

BONIFANTES
 Bulletin č. 19 právě vychází!
 BONIFANTES & Jaroslav SVĚCENÝ
 2. reprezentační sborový ples

Ženský sbor HK
 Výjezdové soustředění v Rychnově nad Kněžnou
 Kantiléna a Vokální harmonie: společně na nové adrese

Filharmonický sbor
 Základní umělecká škola BONIFANTES nabízí vokálně-instrumentální dílny pro žáky 1. stupně ZŠ
 Deník, 2. den
 Recenze: Autorský koncert Jana Míška a jeho hostů ve Filharmonii HK

SBOR.CZ
 Hudební festival „Krumlovská Grumle“
 Krajské kolo Mládež spieva v Michalovciach
 KÜHNŮV SMÍŠENÝ SBOR – srdečně zve na další ze svých koncertů v Českém muzeu hudby v Praze

Poděkování

Connected by